Storyboard Sanatçısı nedir?
Bir storyboard sanatçısı, bir film veya TV şovundaki her büyük sahne için görseller oluşturur. Görsellerde karakter pozları, yüz ifadeleri ve arka planları çizer.
Storyboard Sanatçısı Ne İş Yapar?
Bir storyboard sanatçısının rolleri işten işe farklılık gösterebilir. Bazı durumlarda, storyboard sanatçısı bir senaryo alır ve bu senaryoya dayalı bir storyboard oluşturması gerekirken, diğer durumlarda, storyboard sanatçısı bölümün yazarı olarak da hareket eder. Çoğu durumda, film şeridi sanatçıları fikirlerini bir filmin yönetmenine ‘aşamaktan’ sorumludur. Son ürünü etkileyebilecek animasyondaki birkaç sanat işinden biridir.
Film şeridi sanatçısı, jestlerden duyguya ve tercihe bağlı olarak, özellikle kameranın bakış açısından her şeyi görselleştirmek zorundadır ve bir film şeridi sanatçısı, sahneleri elle görselleştirebilir veya Photoshop veya Storyboard Pro gibi yazılımları kullanarak görselleştirebilir.
Film şeridi sanatçısının yarattığı illüstrasyonların iki işlevi vardır: yönetmenlerin neyi başarmak istediklerini netleştirmelerine yardımcı olmak ve ekibin diğer üyelerine tam olarak neyin gerekli olduğunu göstermek (örn. sahne malzemeleri, makyaj, bilgisayar tarafından oluşturulan görüntüler).
Storyboard Sanatçısının ana rolü, animasyonun çekimlerini planlamak ve aralarında sürekliliği sağlamak için bir dizi görüntü paneli üretmektir. Storyboard’lar, pahalı ve zaman alıcı ekran efektlerini yalnızca kalem ve kağıtla yeniden üretmeye izin verdiğinden, çoğunlukla büyük miktarda aksiyon, CGI ve özel efekt içeren yapımlar için kullanışlıdır. Büyük bütçeli filmler, aşırı çekimden kaçınmaya yardımcı olmak ve çekimlerin çok pahalı olmasını önlemek için genellikle prodüksiyondan önce bile tamamen storyboard’a alınır.
Prodüksiyonun ilk gününde Storyboard Sanatçıları, her sahnenin açılarını, ruh halini ve renklerini tartışmak için yönetmenlerle buluşuyor. Daha sonra ilk illüstrasyonları üretmeye başlayabilirler ve eğer Yönetmen onlardan tavsiye isterse muhtemelen aşağıdaki sahneler hakkında önerilerde bulunabilirler.
Büyük bütçeli filmlerde, sette tam zamanlı olarak çalışan, genellikle Sanat Departmanında çalışan ve sahneler hakkında daha net bir fikir edinmek için ihtiyaç duydukları sahne, model ve Konum fotoğraflarını inceleyebilecekleri 2-3 Storyboard Sanatçısı vardır.
Temel beceriler
- Yaratıcılık
- Photoshop veya Storyboard Pro gibi yazılım deneyimi.
- Karakterlerin kişiliklerini anlama yeteneği
- Farklı filmlerin/şovların tarzları arasında uyum sağlama esnekliği ve yeteneği
- Sabır
- Çok iyi çizim becerileri
- İyi görselleştirme ve sinematik düşünme perspektifi
- Kamera lensleri ve fotoğrafçılık konusunda bilgili
Maaş ve Çalışma Saatleri
Genç Storyboard Sanatçıları, başlangıçta yılda ortalama 18.000 £ kazanmayı bekleyebilirken, deneyimli storyboard sanatçıları yılda yaklaşık 30.000 £ ila 40.000 £ kazanmayı bekleyebilirler.
Film endüstrisindeki çoğu işte olduğu gibi, storyboard’ların geri dönüşü hızlı olabileceğinden genellikle baskı altında çalışacaksınız. Çalışma saatleri, bir stüdyoda kalıcı olarak mı yoksa serbest olarak mı çalıştığınıza bağlı olarak değişecektir. Bir stüdyo için çalışıyorsanız, saatler muhtemelen daha düzenli olacaktır, ancak gerekli olduğunda ve son teslim tarihleri yaklaştığında daha uzun saatler çalışmak zorunda kalmalısınız.
Storyboard Sanatçısı Nasıl Olunur?
Storyboard Sanatçıları için tipik bir kariyer yolu yoktur. Birçok Storyboard Sanatçısı, İllüstrasyon, Grafik Tasarım veya Animasyon gibi ilgili sektörlerden bu role geçiyor. Bununla birlikte, serbest çalışan bir pozisyon olarak, ağınızın işe alınma şansı üzerinde kritik bir ağırlığı olabileceğinden, sektördeki bağlantılarla ve Üretim Tasarımcıları ile sürekli iletişim halinde olmak her zaman yararlıdır.
Stajlar aynı zamanda deneyim kazanmanın harika bir yoludur ve ayrıca size kendi işinizi yaratmaya başlama fırsatı da sağlayacaktır. Çoğu çalışan, potansiyel adayların bu alanda en az bir yıllık deneyime sahip olmasını ister. Biraz deneyim kazandıktan ve bazı işler yaratmaya başladıktan sonra, gerçekten neler yapabileceğinizi gösteren bir panel portföyü oluşturmak akıllıca olacaktır. Bu, potansiyel çalışanlara neler yapabileceğinizi gösterebilir.
Bir işveren için daha çekici bir aday olarak görülmenin iyi bir yolu, arkanızda çok fazla deneyime sahip olduğunuzdan emin olmaktır. Bunun doğrudan rolle ilgili olması gerekmez, ancak sektörde edinebileceğiniz herhangi bir deneyim size yardımcı olacaktır. Stajlar, yarı zamanlı işler ve gönüllülük yoluyla deneyim kazanılabilir.
Şimdi ajansımıza katılarak oyunculuk dünyasına ilk adımınızı atabilirsiniz. Başvuru için bu bağlantıya tıklayınız. Instagram’dan mesaj göndermek için @aremcastajans adresini kullanın.