Creative Geography Nedir? Film Yapımında Nasıl Kullanılıyor?

Creative Geography Nedir? Film Yapımında Nasıl Kullanılıyor?

Kurgu tekniği olarak da bilinen Creative Geography, 1920’lerde Rus film yapımcısı Lev Kuleshov tarafından icat edilen bir film yapım tekniğidir. Günümüzde; bir film sahnesini oluşturmak için farklı günlerde ve farklı konumlarda kayda alınan görüntülerin, birleştirilerek; sanki aynı gün ve aynı zamanda çekilmiş algısını oluşturmak için uygulanan bir kurgu tekniğini ifade eder.

Kuleshov, düzenleme tekniklerini denerken tesadüfen bu tekniği keşfetti. Kuleshov, The Project of Engineer Prite adlı kısa filminde elektrik direklerini izleyen karakterleri göstermek istedi. Moskova’nın farklı yerlerinde iki ayrı sahne çekti. Bu sahneler:
1) Tarladan bakan insanlar.
2) Direkler.

Bu iki görüntü kaydını yan yana getirerek, izleyicilerin iki çekimin aynı yerde olduğu ve bunun tek bir kesintisiz sahne olduğu algısını oluşturmasına yardımcı oldu. Modern film ve televizyon prodüksiyonunda, bir karakter gerçek bir eve dış kapıdan girerken gösterildiğinde ve bir sonraki iç çekim (örneğin oturma odası veya mutfağın) ayarlandığında, Creative Geography tekniğinin kullanımı görülebilir.

Ayrıca Bakınız:  Kuleşov Etkisi Nedir?

Şimdi ajansımıza katılarak oyunculuk dünyasına ilk adımınızı atabilirsiniz. Başvuru için bu bağlantıya tıklayınız. Instagram’dan mesaj göndermek için @aremcastajans adresini kullanın.