Apple Box, alt tarafı açık bir tahta kutu veya sandık olarak tanımlanabilir. Manavlarda meyvelerin konulduğu sandıklara oldukça benziyor. Kolay taşıyabilmek için kulplu olanları da üretilmektedir. Eskiden film setlerinde çok parçalı malzemeleri (Pil, kablolar vb.) taşıma ve saklama için kullanılıyordu. Ancak çok yönlü kullanım şekli sette bulundurma amaçlarını genişletmiştir.
Günümüzde Apple Box’ların en yaygın kullanımlarından bazıları; kısa boylu oyuncuyu uzun boylu oyuncuyla aynı hizaya getirmek, ekipmanları yüksek noktalarda konumlandırmak, sandalye olarak kullanmak, merdiven olarak kullanmak, elektrik kablolarını nemli veya ıslak zeminden korumak, çok parçalı ekipmanları taşımak gibi kullanım şekillerini sıralayabiliriz.
Apple Box’lar eskiden yalnızca aşağıdaki dört standart boyutta üretiliyordu. 20 inç yaklaşık 50 cm, 12 inç yaklaşık 30 cm boyuta sahip olduğu anlamına geliyor. Yani eski standartlarda kasanın üst kısmının genişliği 50 cm, uzunluğu 30 cm idi. Derinlikleri de 20 cm, 10 cm, 5 cm, 2.5 cm olarak sıralanıyordu.
- Tam : 20″ x 12″ x 8″
- Yarım : 20″ x 12″ x 4″
- Çeyrek : 20″ x 12″ x 2″
- Pancake : 20″ x 12″ x 1″
Günümüzde daha küçük üretimleri de yapılıyor. Bunlar önceki üretimlere göre yarı yarıya küçük.
- Mini Apple : 10″ x 12″ x 8″
- Mini Yarım :10″ x 12″ x 4″
- Mini Çeyrek : 10″ x 12″ x 2″
- Mini Pancake: 10″ x 12″ x 1″
Apple Box birkaç farklı şekilde konumlandırılabilir, bu nedenle set çalışanlarının hangi şekilde konumlandıracaklarını bilmeleri için bazı yaratıcı terminolojiler kullanılıyor.
- New York : Apple Box, en yüksek, 20″ yüksekliğinde olacak şekilde konumlandırılmasıdır. (New York’taki yüksek binalardan esinlenildi.)
- Texas/Chicago – Apple Box, 12″ yüksekliğindeki genişliğinin yükseklik olarak konumlandırılmasıdır.
- Los Angeles: Apple Box, en kısa yani 8 inç yüksekliğinde olacak şekilde konumlandırılmasıdır.