Walk and Talk Nedir? Film Yapımında Nasıl Kullanılır?

Walk and Talk Nedir? Film Yapımında Nasıl Kullanılır?

Film yapımında Walk and Talk, iki veya daha fazla karakterin yürürken sohbet ettiği, bir tür hikaye anlatım tekniğinin sinemacılıktaki ismidir. Yürüyerek konuşma genellikle karakterlerin ne kadar meşgul olduğunu vurgulamak için kullanılır, ancak bu teknik aynı zamanda, önemli ayrıntıları seyirciye hızlı bir şekilde özetlemek için de kullanılıyor.

Walk and Talk Nedir? Film Yapımında Nasıl Kullanılır?

Eski dönem filmlerinde Walk and Talk kullanımı pek görülmez. Çünkü o dönemlerde karakterleri takip eden kamera sistemleri henüz gelişmemişti. Bu nedenle prodüksiyon yapımlarında Steadicam kullanımının gelişmesinden sonra kullanımı yaygınlaşmaya başlandı. Steadicam hakkındaki yazımızı buradan okuyabilirsiniz. Eski dönem filmlerinde buna benzer sahneler ray sistemleri kurularak yapılıyordu. Bu çekimler genellikle Dolly çekimlerini andıran bir planla yapılıyordu. Dolayısıyla karakterlerin boydan görünmesi imkansızlaşıyordu. Çünkü boydan çekilen kadrajlarda ray sistemleri de sahnede görünüyordu.

Ayrıca Bakınız: Walk and talk

Şimdi ajansımıza katılarak oyunculuk dünyasına ilk adımınızı atabilirsiniz. Başvuru için bu bağlantıya tıklayınız. Instagram’dan mesaj göndermek için @aremcastajans adresini kullanın.