Bilgilendirmeler

Sanatçıların Dikkat Etmesi Gereken 8 Dolandırıcılık Türü

Yeni oyuncuların yıllardır bu işi yapanlara en sık sorduğu sorulardan biri: “ Başlamadan önce birinin size ne söylemesini isterdiniz? ” Yaygın olarak kabul gören bu sorunun dikkate alınması gereken pek çok yanıtı var, ancak en önemlilerinden biri şu: “ Keşke birileri beni oradaki tüm bu dolandırıcılar hakkında uyarsaydı. 

Sanatçıların Dikkat Etmesi Gereken 8 Dolandırıcılık Türü

“Sözleşmemiz Hazır, İmzalamak Kaldı.”

E-posta veya telefon aracılığıyla benzer talep gördüyseniz muhtemelen bir oltanın ucundasınız. Anlaşmalar ve sözleşmeler, aktörlerin çoğunluğunun (muhtemelen hepsinin!) sevineceği bir şey. Bilmeniz gereken şey ise böyle bir cümlenin bir yapım şirketinin ağzından asla ve asla çıkmayacağıdır. En azından henüz sizi ve yeteneğinizin görülmediği bir iş zaten sorunlu bir iştir ve uzak durmanızda fayda vardır. Ayrıca hiçbir şirket sizinle hemen sözleşme imzalamak istemez. Bu tür şirketler farklı yapım şirketlerine gitmemeniz için gizli maddeli sözleşmeler imzalatırlar. Ayrıca herhangi bir ödeme de vermezler. Eğer dikkatli olmazsanız hizmet bedeli altında bu şirketlere borçlu bile kalabilirsiniz.

“Seminerimize Katılın ve Gerçek Bir Aktör Olun”

Hayır. Bu tarz seminere katılmayın. İnternet ortamında kolayca bulunabilen bilgilere seminer adı altında ekstra para ödemenizi isteyen dolandırıcılar epey fazladır. Tüm bu seminerler, oyunculara ün vaat eden dolandırıcılar tarafından yürütülüyor. Onları unutun, buna ihtiyacınız yok . İhtiyacınız olan tek şey biraz sağduyu , bunun yerine paranızı size doğrudan avantaj sağlayacak şeylere veya eğitiminize harcamalısınız.

“Neye İhtiyacın Olduğunu Bilen Tek Kişi Benim.”

Tıpkı oyuncular gibi büyük şehirde açlıktan ölmek üzere olan ve mücadele eden bir sürü fotoğrafçı var. Bazıları çok iyi, bazıları ortalama ve diğerleri oldukça kötü. Ve “oldukça kötü” fotoğrafçılar, ne kadar az iş aldıklarını temel alarak, genellikle bu işin başka bir mesleğini üstlenirler, cast ajansları gibi. Sizin için neyin en iyi olduğunu kesin olarak bildiğini iddia edecek bir fotoğrafçıya asla güvenmeyin . Fotoğraflarınızı çekmek için içeri girdiğinizde para öder ve sonuç olarak elinizde işe yaramayan birkaç fotoğrafla çıkarsınız. Çoğu yerde fotoğraf bile vermezler ve dijital olarak iletirler.

Sanatcilarin Dikkat Etmesi Gereken 8 Dolandiricilik Turu 1

“Oyunculuğu Hiç Düşündün Mü?”

Ah, evet, sıradan insanların meşhur rüyası (Pamela Anderson benzeri). Halka açık bir yerde onlara yaklaşan, görünüşlerine ve karizmalarına hayran olan, işe davet eden ve ün vaat eden biri. En az 6-12 aydır eğlence sektöründe olan herkes için, bu tür bir yaklaşım her zaman şüpheli görünebilir. Profesyonel insanlar size ünlü olacağınız belirten bir vaatte bulunmazlar.

“Bağlantılarım var.”

Yetenek ajanlarının asistanları tarafından çok sık kullanılan, kendi anlaşmalı eğitim sınıflarına veya seminerlerine yönlendiren ifade . Evet, bu doğru, komisyon usulü eğitim almamış oyuncuları buralara yönlendirerek para kazanmaktalar ve aldığınız eğitimin kalitesi de tartışılır. Asistanlık yapanların hiçbir yetkisi ve bağlantısı yoktur. Yasal olarak özgeçmişlerine ajansın adını ekleyebilirler. Ama hepsi bu. Eğer ünlü bir yapım şirketi adını vererek size orayla bağlantısı olduğunu söylüyorsa muhtemelen bir oltanın ucundasınız. Herhangi bir bağlantıları yok, insanları tanımıyorlar ve bilseler bile – oyuncu asistanının tavsiyesine dayanarak sizi bir aktör olarak kimse değerlendirmeyecek.

“Bunu İmzala, Seni Televizyona Çıkaracağız!”

Bu ifade, umutsuz ve menajeri olmayan aktörler havuzunda olabildiğince çok balık yakalamaya çalışan yöneticilerin kafalarında her zaman dolaşan bir şey. Bu dolandırıcılar, adı duyulmamış yerel uydu kanallarına sizi çıkarabilir. Ancak bu kanallarda görülmeniz size bir avantaj yaratmayacak. Bu işlem için bile size bir sözleşme imzalatmaya veya para almaya çalışıyorlarsa muhtemelen bir oltanın ucundasınızdır.

“Bu hafta Ünlü Olabilirsin”

İnternette bu tür şeylere denk gelmişsinizdir. Sahte sosyal medya takipçileri ile para kazanan insanlar var. Ancak bu tür işlemler sektördeki kişiler tarafından fark edilirse gülünç duruma düşebilirsiniz. Başarıya giden kısayollar yoktur. Ancak başarısızlığa giden kısayollar vardır. Ayrıca başarısız olmanın başarılı olmaktan çok daha fazla yolu vardır. Sahte eylemlerden veya bunlara aracılık eden kişilerden uzak durmanızda fayda var.

“Sana Oyunculuğun Tüm İnceliklerini Öğreteceğim.”

Burada kimse aşırı derecede alaycı olmaya çalışmıyor ama bunu yapamayacaklarına emin olabilirsiniz . En bilgili öğretmen ” olduğuna inanan oyunculuk öğretmenleri, harika oyunculuk becerileri hakkında hiçbir şey bilmiyorlar.  Bu üzücü, çünkü ne kadar çok oyuncu ne yaptığını biliyormuş gibi yapan oyunculuk öğretmenlerinin tuzağına düşerse, yeni oyuncular meslektaşlarının seçimlerine o kadar güvenecek ve aynı yola gidecekler. Kendilerini aşırı reklam yapan bu öğretmenlere karşı şüpheci olun . Büyük şehirlerdeki en iyi oyuncu koçlarının isimleri internet reklamlarıyla değil kulaktan kulağa yayılıyor .

Son Gönderiler

  • Teknik Bilgi

Bleach Bypass (Skip Bleach) Nedir? Sinemada Nasıl Kullanılmaktadır?

Bleach Bypass (Skip Bleach), analog sinema döneminde popüler olan ve dramatik etki yaratmak veya görüntüyü…

% gün önce
  • Bilgilendirmeler

Nü (Çıplak) Mankenlik / Modellik Nedir? Nasıl Nü Model Olunur?

Nü (Çıplak) modellik ve mankenlik, kıyafet ve vücut aksesuarları olmadan poz verme durumunu ifade eder.…

% gün önce
  • Genel

Tesettür Mankenliği Nedir? Tesettür Mankeni Başvuru Şartları

Tesettür mankenliği, tesettür giyim tarzına yönelik ürünlerin (türban, şal, tunik, hırka vb.), İslami kurallara uygun…

% gün önce
  • Genel

Taçsız Prenses Oyunculuk Başvurusu – FOX Taçsız Prenses Rol Seçmeleri

Taçsız Prenses dizisi oyunculuk başvurusu ve Taçsız Prenses dizisi rol seçmeleri için ajansımıza başvuru yapabilirsiniz.…

% gün önce
  • Genel

Benim Adım Farah Oyunculuk Başvurusu – FOX Rol Seçmeleri

Benim Adım Farah dizisi oyunculuk başvurusu ve Benim Adım Farah dizisi rol seçmeleri için ajansımıza…

% gün önce
  • Genel

Как Стать Фотомоделью В Турции? Как Получить Вид На Жительство В Турции?

Все задаются вопросом, как стать фотомоделью в стране Турция. Турция имеет большую долю рынка в…

% gün önce