Rotoscope Nedir? Nasıl Rotoscoper Olunur? Rotoskop Nasıl Yapılır?

Rotoscope Nedir? Nasıl Rotoscoper Olunur? Rotoskop Nasıl Yapılır?

Rotoskop (Rotoscope) Nedir?

Rotoscope Artists, görüntü kaydındaki nesnelerinin; filmler, televizyon şovları ve video oyunları için katmanlara entegre edilebilmesi için izlenen ana hatları (mattes) görüntüden ayırma işlemini yapar. Günümüzde her kareyi elle belirlemek yerine, süreci biraz daha kolaylaştırmak için bilgisayarlar yazılımları kullanılıyor.

Rotoscope Nedir? Nasıl Rotoscoper Olunur? Rotoskop Nasıl Yapılır?
Telif Hakkı: gelarogracestudio.com

Rotoscoper Ne İş Yapar?

Bir Rotoscoper’un ana görevleri, daha gerçekçi ve akıcı animasyon oluşturmak için filmdeki hareketli eylemlerin ana hatlarını görüntüden ayırmaktır. Modern teknoloji, bu sürecin eskisinden çok daha kolay hale gelmesini sağladı. Eskiden görüntüleri izlemek ve ayırmak için sahne, bir cam panele aktarılırdı. Günümüzde sadece dijital şekilde bilgisayar tabanlı olarak bu işlemler gerçekleştiriliyor. Rotoskopçular, 2D görüntü işleme ve çizim araçlarıyla ayrıntılı dijital ana hatlar oluşturuyorlar. Bu ana hatlar daha sonra kamerada görünmemesi gereken mikrofonları ve diğer istenmeyen öğeleri kaldırmak veya arka planı düzeltmek veya değiştirmek için kullanılıyor.

Temel Beceriler

  • Shake, Nuke ve Digital Fusion gibi  yazılımlar hakkında bilgi.
  • Mükemmel çizim ve boyama becerileri.
  • Detayları görebilen bir göz.
  • Tam ve tutarlı görüntüler oluşturabilme.
  • Sabır.
  • Bir takımda iyi çalışabilme.
  • Rotoskop işlemi hakkında bilgi.

Maaş ve Çalışma Saatleri
Bir Rotoscoper’un ortalama maaşı yılda 50.000 TL civarındadır. Rotoskopçular, sabah 9’dan akşam 5’e kadar normal bir vardiyada çalışmayı bekleyebilirler, ancak bazı durumlarda, son teslim tarihlerinin hızla yaklaşması durumunda bu saatlerin dışında çalışmaları gerekebilir.

Rotoscoper Nasıl Olunur?

Rotoscoper giriş seviyesi bir pozisyondur, ancak yine de Rotoscoper olmak hala biraz eğitim ve deneyim gereklidir. Rotoscope Sanatçıları tarafından en yaygın olarak gidilen eğitim yerleri, güzel sanatlar, çizim, animasyon ve grafik tasarım bölümleridir. Doğrudan üniversiteden mezun olanlar için iyi bir giriş seviyesi iş olabilir veya stajyer gibi daha düşük seviyeli işlerden terfi ettikten sonra kazanılan bir pozisyon olabilir. Çoğu durumda, yeteneğinizi ve yeteneklerinizi göstermek için bir portföy sağlamanız gerekecektir. Bu nedenle, stajlar, iş deneyimi ve eğitim kursları yoluyla olabildiğince fazla deneyim kazanmak, bu pozisyon görev alma şansınızı artıracaktır.