Bilgilendirmeler

Film Kariyeri: Yönetmen, Senarist, Editör, Oyuncu Kadrosu

Harika bir hikayeyi seviyor ve beyaz perde için ilgi çekici hikayeler mi anlatmak istiyorsunuz? Filmdeki en iyi bilinen kariyerlerden bazıları tam da bunu yapmakla ilgilidir. Senaryo yazarları, yönetmenler onu hayata geçirmeden önce senaryoyu oluştururlar. Oyuncular, dublörler ve figüranlar ile yakın işbirliği içinde çalışırlar. Post prodüksiyonda yapılacak daha fazla hikaye anlatımı seçeneği var: resim editörleri, son kurguyu oluşturmaya çalışırken hangi çekimlerin ve sahnelerin kullanılacağını ve hangilerinin atılacağını seçmek için yönetmenlerle birlikte çalışır.

Sinema Oyuncusu, Figüran veya Dublör Nasıl Olunur?

Kamera önünde olma fikrini sevdin mi? Oyuncu olarak kariyer yapmak istiyorsanız, nasıl oyuncu olunur makalemiz daha fazla bilgi veriyor. Figüranlar (arka plan sanatçıları veya destekleyici sanatçılar olarak da bilinir) genellikle ajanslar aracılığıyla iş bulur ancak tek gelir kaynağınız olarak buna güvenmeyin. Dublör olmak isteyenlerin, bazı zorlu atletizm hareketleri yapmaları gerekebilir.

Flm Senaristleri Kimdir? Nasıl Olunur?

Senaristler film senaryolarını yazarlar ve istendiğinde bazı değişiklikler yaparak yazımlarını geliştirebilirler. Orijinal fikir kendilerine ait olabilir veya yapımcılar onlara yazılmasını istedikleri bir hikaye için kabataslak metin vermiş olabilir,. Bir senaryo yazarından roman, kısa öykü veya oyun gibi başka bir biçimde zaten var olan bir hikayeyi uyarlaması istenebilir.

Senaryo yazarları , film şirketleri tarafından kendileri için senaryolar üzerinde çalışan senaristlerle bağlantı kurmak için istihdam edilen senaryo editörleriyle yakın çalışır. Senaryo düzenleyicileri geri bildirim sağlar, değişiklik taleplerinde bulunur ve taslakların zamanında teslim edilmesini sağlar.

Senaryo yazarlığında başarılı olmak için bir formül yoktur bu nedenle içine girmesi zor bir alandır. Yazma becerilerinizi geliştirmeniz, güçlü ve özgün bir senaryo üretmeniz ve yapımcılar tarafından fark edilmesini sağlamanız gerekiyor. Yazma becerilerinizi ve/veya drama bilginizi geliştirmenize yardımcı olabilecek çeşitli ilgili derece kursları ve kısa kurslar vardır. Ancak film şirketleri niteliklerinize değil, senaryonuza önem verir, bu yüzden onları gerçekten yararlı bulacağınızdan emin olun.

Kendinizi finansal olarak desteklemek için neredeyse kesinlikle başka bir işe ihtiyacınız olacak. Kendinizi nasıl finanse edebileceğiniz konusunda biraz düşünün. Örneğin, bir senaryo okuyucusu olmayı düşünebilirsiniz. Senaryo okuyucuları, film yapımcıları için potansiyel film senaryolarını okur, içeriklerini özetler ve dikkate almaya değer olup olmadığı konusunda yorum yapar; ayrıca yazarlar için ücretli bir geri bildirim hizmeti de sağlayabilirler.

Senaryo yazarlığı oyun yazarlığıyla yakından bağlantılıdır, bu nedenle kariyerleri oyun yazarı olarak da düşünmek isteyebilirsiniz .

Film yönetmeni Ne İş Yapar?

Yönetmenler bir filmin sanatsal başarısından sorumludur. Senaryoyu alırlar ve gerçek bir film olarak en iyi nasıl çalışabileceğini tasarlarlar, sonra da bunu gerçekleştirirler. Bu, görsel öğeyi doğru bir şekilde elde etmek için yapım tasarımcısı, kostüm tasarımcısı, mekan yöneticisi ve görüntü yönetmeni dahil olmak üzere diğer birimlerle ve işitsel öğeyi doğru elde etmek için besteci ve müzik ve ses ekipleriyle çok yakın çalışmak gerekebilir. Yönetmenler oyuncuları çekimler sırasında yönlendirirler ve post prodüksiyonda kurgucularla yakın çalışırlar. Yapımda ikinci ve üçüncü yönetmen varsa birinci yönetmene yardımcı olur, örneğin bir çekim programı oluşturmak ve buna bağlı kalmasını sağlamak ve aktörlerin ve figüranların doğru zamanda doğru yerde hazır olmasını sağlamak gibi. Film yönetmeni olmanın net bir yolu yoktur. Bu nedenle başlangıçta kendi kısa filmlerinizi yapmak iyi bir fikir olabilir. ilk denemeleriniz için büyük bir bütçeye, profesyonel ekipmana veya oyunculara ihtiyacınız yok; birkaç amatör oyuncu bulun, satın almak için ihtiyacın olan herhangi bir sahne veya kostüm için alternatif yollar keşfedin.

Kurgucu ve Film Editörü Ne İş Yapar?

Bir filmin editörü (imaj editörü olarak da bilinir), net ve anlaşılır bir hikaye anlatmasını sağlamada önemli bir rol oynar ve bunu dramatik ve ilgi çekici bir şekilde yapar. Tabii ki, senarist, senaryo editörü, yönetmen ve yapımcı bunu zaten çokça düşünmüş olacak, ancak aceleler (her günün çekimlerinden ham görüntüler) gelmeye başladığında hala yapılacak işler ve verilecek kararlar ortaya çıkabiliyor. Her sahnenin hangi çekimlerinin iyi durduğu ve farklı kamera açılarından çekimlerde izleyicide his değişikliği yaratıp yaratılmadığı kontrol edilir.

Editörler, kurgu sürecinde yönetmenle yakın bir şekilde çalışır ve ayrıca onlara yardımcı olacak bir asistan ekibine sahiptir. Örneğin film görüntülerini ilgili yazılım paketine alarak (aktararak) ve kolayca bulunabilmesi ve birlikte senkronize edilmesi için düzenleyip etiketleyerek resim ve ses ve işi koordine etmek için diğer ekiplerle bağlantı kurmak.

Birçok film kariyerinde olduğu gibi, ilk ücretli işiniz muhtemelen getir-götür işleri olacaktır. İş aramadan önce temel düzenleme becerilerine ve ilgili deneyime sahip olmanız iyi bir fikirdir. Örneğin, kendinize ilgili yazılım paketlerini kullanmayı öğretebilir, kendi veya arkadaşlarınızın projeleri üzerinde çalışabilir ve/veya kurgu becerilerini içeren kısa film yapım kurslarına katılabilirsiniz (örneğin akşamları veya hafta sonları). Film okulunda veya üniversitede ilgili bir derece konusunu inceleyebilirsiniz. Yalnızca film düzenlemeye odaklanan çok kişi yoktur.

Son Gönderiler

  • Teknik Bilgi

Bleach Bypass (Skip Bleach) Nedir? Sinemada Nasıl Kullanılmaktadır?

Bleach Bypass (Skip Bleach), analog sinema döneminde popüler olan ve dramatik etki yaratmak veya görüntüyü…

% gün önce
  • Bilgilendirmeler

Nü (Çıplak) Mankenlik / Modellik Nedir? Nasıl Nü Model Olunur?

Nü (Çıplak) modellik ve mankenlik, kıyafet ve vücut aksesuarları olmadan poz verme durumunu ifade eder.…

% gün önce
  • Genel

Tesettür Mankenliği Nedir? Tesettür Mankeni Başvuru Şartları

Tesettür mankenliği, tesettür giyim tarzına yönelik ürünlerin (türban, şal, tunik, hırka vb.), İslami kurallara uygun…

% gün önce
  • Genel

Taçsız Prenses Oyunculuk Başvurusu – FOX Taçsız Prenses Rol Seçmeleri

Taçsız Prenses dizisi oyunculuk başvurusu ve Taçsız Prenses dizisi rol seçmeleri için ajansımıza başvuru yapabilirsiniz.…

% gün önce
  • Genel

Benim Adım Farah Oyunculuk Başvurusu – FOX Rol Seçmeleri

Benim Adım Farah dizisi oyunculuk başvurusu ve Benim Adım Farah dizisi rol seçmeleri için ajansımıza…

% gün önce
  • Genel

Как Стать Фотомоделью В Турции? Как Получить Вид На Жительство В Турции?

Все задаются вопросом, как стать фотомоделью в стране Турция. Турция имеет большую долю рынка в…

% gün önce