Prodüksiyon yapımlarında çekimler, 24 saat üzerinden hesaplanmaktadır. Ancak, bir prodüksiyon seti 24 saat boyunca aralıksız faaliyette değildir. Prodüksiyon için günlük kayıtlar, genellikle 12-18 saatlik bir çalışma sonucunda elde edilir. Set arkası fotoğraflar, oyuncuların sahne kayıtları, deneme çekimleri gibi 18 saatlik süre içinde çekilen tüm materyallerin kayıt edilmesi ve dijital ortama aktarılarak kontrol edilmesi işlemine ”Dailies (Günlük)” denir. Bu terim ağırlıklı olarak ABD’de, prodüksiyon çalışanları tarafından kullanılmaktadır. İngiltere’de Dailies (Günlük) yerine “Rushes (Aciliyet)” kelimesi kullanılıyor ve aynı anlama geliyor. Rushes kelimesi, eski filmlerin laboratuvarda işlenmesi (negatiflerinin çıkartılması vs.) işlemi olan Rush Processing‘den geliyor. Eskiden film yapımcılığında, bir günde alınan tüm kayıtlar laboratuvara bırakılır ve ertesi sabah negatifleri çıkartılmış şekilde izlenmeye hazır hale getirilirdi.
Günümüzde rushes materyalleri, tek tek kontrol edilerek, kayıt edilen görüntünün; görüntü kalitesi, sahne periyodları, sahneler arası süreklilik gibi günlük çekim planı kontrol edilerek hatasız şekilde çekimlerin yapıldığından emin olunur. Aynı kamerayla çekim yapılan 1 haftalık bir film setinde rushes materyalleri incelenmezse, kameradan kaynaklı görüntü hataları veya ses kayıtlarındaki hatalar gibi dijital ortamda görülebilecek kusurlar göz ardı edilir. Bu durumda 1 haftalık tüm kaydı baştan sorunsuz bir kamera veya mikrofonla almak gerekebilir. Hem süre hem de maliyet boşa harcanmış olur.
Bu duruma iyi bir örnek vermek gerekirse, Yılmaz Erdoğan’ın yönettiği Neşeli Hayat filminin çekimlerinin, rushes materyalleri kontrol edilmediğinden, tüm filmde alınan görüntülerin post prodüksiyon aşamasında bozuk olduğu (flu şekilde görüntü kayıtlarının alındığı) anlaşılmış ve tüm film baştan çekilmiştir.