Normal hayatta kullandığımız kelimeler film setinde farklı anlama gelebilir. Hatta normal kullanımı varken alternatif kelimelerin de kullanıldığını göreceksiniz. Bunun sebebi set çalışanlarına spesifik olarak istenilen malzemeleri, ekipmanları tarif ederek yapım süresini hızlandırmaktır. Çünkü istenilen malzeme dışında farklı malzemelerin size gelmesi veya kullanılması, çekim süresini uzatır.
C-47, film setlerinde tahta mandal anlamına geliyor. Normal bir tahta mandaldan farklı değil. Bir film setinde, bir C-47’ye bullet denildiği de oluyor. C-47’ler genellikle filtreleri, ışıkların kapaklarına sabitlemek için kullanılır, ancak aynı zamanda kumaş tutmak, ters çevirerek cımbız gibi çeşitli başka amaçlar için de kullanıldığı oluyor.
Film setinde ahşap mandallar, plastik mandallara göre öncelikli olarak tercih edilir çünkü plastik malzeme ışıkların ürettiği ısı nedeniyle eriyebilir. C-47’ler bir sette arka plana, fon perdesine daha iyi uyum sağlamak için siyaha veya beyaza da boyanabilir.
C-47’nin adını nasıl aldığına dair birçok farklı teori var. En yaygın hikayelerden biri, adını İkinci Dünya Savaşı sırasında kullanılan bir uçak olan C-47 uçağından almış olmasıdır. Bu uçaklar çok yönlüydü. Taşımacılık, savunma ve askeri hücum olarak farklı amaçlar için kullanıldı. Mandallar da bir film setinde kullanılan çok yönlü araçlardır, bu nedenle mandalın adını bu çok yönlü uçaktan almış olması muhtemeldir.
İkinci bir teori de mandalların bir patent numarasını belirtmesidir. Patent alırken kullanım sınıfları seçilmektedir. A B C gibi sınıflar hizmet alanına göre ayrılır. C sınıfı için atıfta bulunarak bu ismin takılmış olduğu da düşünülmekte.