Miss Turkey Nedir? Miss Turkey Başvuru Nasıl Yapılır?

Miss Turkey, “WME IMG Holdings” isimli Amerika merkezli yetenek ajansının lisansı kapsamında 1980 yılında Türkiye’de faaliyetlerini sürdürmeye başlayan, Türk kadınının imajını ve özelliklerini dünyaya tanıtmak amacıyla her sene İstanbul’da düzenlenen bir organizasyondur. WME IMG Holdings şirketinin diğer alt kuruluşları arasında, “Miss World“, “Miss Universe“, “Miss Supranational” ve “Miss International” gibi küresel organizasyonlar da yer almaktadır.

WME IMG Holdings, 1898 yılından kurulmuştur ve hiçbir üne sahip olmayan, yetenekli insanları keşfederek dünyaya tanıtma misyonunu üstlenmiştir. Günümüzde sessiz filmlerin kahramanı Charlie Chaplin, WME şirketinin keşfi sayesinde popüler hale gelmiştir. WME şirketi, 2009 tarihinde Endeavor şirketiyle birleşerek çatı şirket olma kararı almıştır. Bu karardan sonra WME, William Morris Endeavor (Endeavor) olarak isim değişikliği yapmıştır.

Miss Turkey; 1980 öncesinde ülkemizde, “Türkiye Güzellik Yarışması” olarak anılmaktaydı. Bu yarışma, sadece Türkiye vatandaşlarının katılımıyla sınırlıydı. Ülkemizdeki ilk güzellik yarışması, 1929 yılında gerçekleşmiş ve Feriha Tevfik birinci olmuştur. Yarışma organizasyonlarını düzenleyen kuruluşlar ve oluşumlar farklı olduğundan, 1980 öncesi düzenlenen yarışmalar Miss Turkey oluşumuna dahil edilmemektedir. Bu nedenle ülkemizdeki ilk Miss Turkey faaliyeti 1980 olarak kabul edilmektedir ve diğer güzellik yarışmalarıyla herhangi bir bağlantıya sahip olmadığı görülmektedir. Ülkemizdeki faaliyetini, CIK Production Ltd. Şti. şirketi sürdürmektedir.

Miss Turkey Yarışma Çeşitleri Nelerdir?

Ülkemizde güzellik yarışmalarıyla bilinen Miss Turkey’nin derecelendirilmesi sadece Türkiye ile sınırlı değildir. Katılan adaylar, aynı zamanda; Miss International, Miss Earth, Miss Universe, Miss World, Miss Europe gibi uluslararası adaylarla da yarışma fırsatına sahip olurlar. Başvuran adaylar, öncelikle ön değerlendirmeden geçerler. Adaylar, koşulları karşılıyorsa jüri oylamasına tâbi olurlar. Jüri oylaması sonrasında seçilen 20 kişi, finalist olur ve birinci, finalistler arasında yeni bir oylamayla seçilir. En yüksek oya sahip aday birinci olur. Birincilik derecesine giren aday, Miss World’ta diğer ülke adaylarıyla yarışma hakkında sahip olur.

Miss Universe Yarışmasından Bir Fotoğraf

Miss Turkey Başvuru Şartları ve Koşulları Nelerdir?

  • 18 yaşını doldurmuş olmak, 27 yaşını doldurmamış olmak.
  • Yüzün net şekilde görüneceği portre fotoğrafı ve mayo ile çekilmiş boydan bir fotoğrafa sahip olmak. (Genellikle çoğu aday bu aşamada hatalı başvuru yapmaktadır.)
  • Reklam, tanıtım şirketi/acenteleri veya oluşumunda çalışmamak veya bu oluşumlarda çalışan biriyle aynı hanede yaşamamak.
  • Geçmişte suça karışmamış, suçu veya suçluyu öven davranışta bulunmamış olmak.
Başvurunuzun Reddedilmesine Sebep Verebilecek Gizli Koşullar

Bazı koşullar, doğrudan başvuru kurallarında yer almasa bile, seçmelerde önemli rol oynamaktadır. Hiçbir koşul belirtilmeden reddedilme hakkı saklı tutulduğu için, ret nedenleri tam olarak açıklanmamaktadır. Kural listesinde olmayan bazı ret nedenlerinin şunlar olduğu düşünülmektedir;

  • Botoks, vücut dolgusu, silikon vb. gibi estetik amacıyla operasyon geçirmek,
  • Sosyal medya hesaplarında olumsuz paylaşımlarda bulunmak,
  • Yabancı uyruklu olmak,
  • Vücut dövmesine sahip olmak,
  • Çocuk sahibi olmak.
Miss Turkey Nedir? Miss Turkey Başvuru Nasıl Yapılır?

Miss Turkey, Kazananların Sorumlulukları ve Yükümlülükleri Nelerdir?

Kazanan ilk dört yarışmacının bazı yükümlülükleri vardır. Başvuru sırasında, bu yükümlülükleri kabul ettiğinizi imzalı şekilde beyan etmiş olursunuz. Bu yükümlülüklere uyulmaması halinde verilen ödül geri alınarak, 50.000 TL’den az olmamak şartıyla CIK Production şirketine ödeme yapmanız beklenir. Bu kurallar 2022 tarihinde aşağıdaki gibidir. (İleri bir tarihte değişebilir.) Bunlar bazıları:

  • 1 yıl dolmadan; reklam, tanıtım, organizasyon, etkinlik, TV programı vb. katılması, dolaylı olarak yer alması veya kendine ait fotoğrafları kullandırması yasaktır.
  • 1 yıl dolmadan, CIK Production şirketinin belirleyeceği TV programları, dizi, sinema filmleri, reklam, tanıtım, TV programı vb. istenildiği şekilde ve koşulda katılmanız zorunludur. (Bu içeriklerden herhangi bir para talebiniz olmayacaktır.)
  • 1 yıl dolmadan ilk 3 yarışmacı adli olaylara karışamaz veya uygunsuz davranışlar sergileyemez.

Miss Turkey Güzeli Nasıl Seçilir? Birinciyi Kim Seçer?

Miss Turkey organizasyonuna başvuran adaylar için, her yıl jüri oluşturulmaktadır. Jüri üyeleri genellikle ünlü sanatçılar veya mankenlerden oluşmaktadır. Ülkemizde; 2011 öncesinde, sadece etkinlik binasında seçmeler takip edilirken, günümüzde canlı olarak hem televizyon hem de internet platformlarında seçmeler takip edilebilmektedir.

Miss Turkey Ödülleri Nelerdir?

Miss Turkey Ödülleri Nelerdir?

İlk dört sıralamaya giren yarışmacılara bazı ödüller verilmektedir. Bu ödüller arasında elbette para ödülü de bulunmaktadır. Ancak, para miktarı net şekilde açıklanmamaktadır. Buna ek olarak, başvuru sonrası veya yarışma sırasında “ödüllerin değiştirilmesi hakkı” saklı tutulur. Genellikle para ödülü yanında, totem (taç) verildiği bilinmektedir. Taç üzerindeki taşlar gerçek pırlanta değil, sadece semboliktir.

Miss Turkey Başvuru Nasıl Yapılır?

Başvuru yapmak için, missturkey.com.tr sitesinden başvuru tarihlerini düzenli takip etmeniz gereklidir. Genellikle bahar aylarında başvurular açılmaktadır. Başvurular açıldığında, sizden istenilen şekilde fotoğraflar yükleyerek, başvuru formunu doldurmanız gerekir. Bu aşama önemlidir. Yüklenen görseller, seçilmenizdeki en büyük faktörü oluşturmaktadır. Yüklediğiniz görüntü formatı hatalı olursa başvurunuz reddedilir. Ayrıca, yüklenen fotoğrafın niteliği de seçilmenizde önemli bir faktör olduğundan, fotoğraflar titizlikle seçilmelidir.

Bu aşamada, fotoğraf çekimleri ve başvuru sürecinde sizlere danışmanlık sağlayabiliriz. Ancak sizin adınıza başvuru yapmamız kurallar gereği mümkün değildir. Resmi başvuru ücreti 2022 tarihinde (400 TL + KDV) olarak açıklanmıştır.

Şimdi ajansımıza katılarak mankenlik ve oyunculuk dünyasına ilk adımınızı atabilirsiniz. Başvuru için bu bağlantıya tıklayınız. Instagram’dan mesaj göndermek için @aremcastajans adresini kullanınız. Ayrıca, bizleri doğrudan telefonla aramak için, +90 (551) 6498 555 nolu numaramızı kullanabilirsiniz.

Miss Turkey Kazananları Kimlerdir?

Miss Turkey, 1980 yılından beri 42 kez etkinlik düzenlenmiştir. Bu etkinlinler arasında Miss Word, Miss Universe, Miss İnternational’a da adaylar kazandırılmıştır. Kazanan yarışmacılar yıllara göre şu şekilde sıralanabilir.

2021 Kazananları Kimlerdir?

  • Dilara Korkmaz – (Turkey /World)
  • Cemrenaz Turhan (Turkey / Universe)
  • Şira Sahilli (Turkey / Supranational)
  • Su Bige Korucu (Turkey / Farmasi)

2019 Kazananları Kimlerdir?

  • Simay Rasimoğlu – (Turkey / World)
  • Bilgi Nur Aydoğmuş – (Turkey / Universe)
  • Büşra Turan – (Turkey / Supranational)

2018 Kazananları Kimlerdir?

  • Şevval Şahin – (Turkey / World)
  • Tara Madelein De Vries – (Turkey / Universe)
  • Roda Irmak Kalkan – (Turkey / Supranational)

2017 Kazananları Kimlerdir?

  • Aslı Sümen – (Turkey / World)
  • Pınar Tartan – (Turkey / Universe)
  • Yasemin Çoklar – (Turkey / Supranational)

2016 Kazananları Kimlerdir?

  • Buse İskenderoğlu – (Miss World)
  • Tansu Sıla Çakır – (Miss Universe)
  • Damla Figan – (Miss Supranational)

Son Gönderiler

  • Teknik Bilgi

Bleach Bypass (Skip Bleach) Nedir? Sinemada Nasıl Kullanılmaktadır?

Bleach Bypass (Skip Bleach), analog sinema döneminde popüler olan ve dramatik etki yaratmak veya görüntüyü…

% gün önce
  • Bilgilendirmeler

Nü (Çıplak) Mankenlik / Modellik Nedir? Nasıl Nü Model Olunur?

Nü (Çıplak) modellik ve mankenlik, kıyafet ve vücut aksesuarları olmadan poz verme durumunu ifade eder.…

% gün önce
  • Genel

Tesettür Mankenliği Nedir? Tesettür Mankeni Başvuru Şartları

Tesettür mankenliği, tesettür giyim tarzına yönelik ürünlerin (türban, şal, tunik, hırka vb.), İslami kurallara uygun…

% gün önce
  • Genel

Taçsız Prenses Oyunculuk Başvurusu – FOX Taçsız Prenses Rol Seçmeleri

Taçsız Prenses dizisi oyunculuk başvurusu ve Taçsız Prenses dizisi rol seçmeleri için ajansımıza başvuru yapabilirsiniz.…

% gün önce
  • Genel

Benim Adım Farah Oyunculuk Başvurusu – FOX Rol Seçmeleri

Benim Adım Farah dizisi oyunculuk başvurusu ve Benim Adım Farah dizisi rol seçmeleri için ajansımıza…

% gün önce
  • Genel

Как Стать Фотомоделью В Турции? Как Получить Вид На Жительство В Турции?

Все задаются вопросом, как стать фотомоделью в стране Турция. Турция имеет большую долю рынка в…

% gün önce