Meslekler

FX TD Nedir? Effects Technical Directors Nasıl Olunur?

FX TD Nedir? Effects Technical Directors Nasıl Olunur?

FX TD (Effects Technical Directors), Teknik Efekt Yönetmeni anlamına gelmektedir. Duman, su, patlama ve ateş gibi fizik tabanlı gerçekleşen olayların, bilgisayar tabanlı sistemlerle oluşturulmasından sorumlu olurlar. Oluşturulan materyaller daha sonra animasyon sanatçıları tarafından filmlerde veya diğer görsel yapımlarda kullanılır. Bu görevde bilinmesi gereken en önemli unsur, simüle edilen olayın hesaplaması; görsel güzelliğe değil, bilimsel tutarlılığa referans alınmasıdır. Bu nedenle büyük prodüksiyonlarda bu görevi, mühendisler veya fizik alanında uzmanlaşmış bilim insanlarına verirler. FX TD görevindeki kişiler, çoğunlukla matematik hesabı ve saatler süren bir simülasyon programlarının karşısında vakit geçirirler.

FX TD Ne İş Yapar?

Filmin diğer bileşenleriyle sorunsuz bir şekilde uyum sağlaması için hesaplanan fizik tabanlı dijital efektlerin inandırıcı görünmesini ve aynı zamanda animasyon stiliyle tutarlı olmasını sağlamak FX TD’nin sorumluluğundadır. FX TD’ler, kendilerine sunulan kaynakları kullanarak, görsel efektler açısından yönetmenin beklentisini karşılamayı amaçlar. Çünkü yapılan bu efektler gerçek hayattaki kadar inandırıcı olmalıdır.

FX TD’nin görevi hem sanatsal hem de teknik bir roldür. Bir FX Teknik Direktörü olarak, bölümünüzde çalışan en yüksek beceri düzeyine sahip kişi olmanız muhtemeldir. Bu nedenle, daha genç sanatçılara rehberlik etmek, tüm Animasyon ve Işık Sanatçılarına yüz yüze teknik bilgi paylaşmak, diğer departmanlarla iletişim kurmak ve çalışma ortamınıza olumlu bir tutum kazandırmak işinizin bir parçası olacaktır.

Temel beceriler

  • İyi problem çözme becerileri.
  • Animasyon düzeninin tüm bileşenleri hakkında bilgi.
  • Python ve C++ programlama bilgisi yanında iyi programlama ve kodlama becerileri.
  • Maya, Blender, Adobe After Effects, Nuke vb. 3D animasyon programlarına hakim,
  • İyi iletişim becerileri.

Maaş ve Çalışma Saatleri

FX TD olarak bir animasyon şirketi veya stüdyosunda çalışabilirsiniz ve çalışma saatleriniz çalıştığınız yere ve üzerinde çalıştığınız projelere bağlı olacaktır. Çoğu durumda, kabaca normal bir iş günü olan 10 saat çalışmayı bekleyebilirsiniz, ancak son teslim tarihlerine yaklaşırken fazla mesai için hazırlıklı olun. Maaş açısından bu, ne kadar deneyimli olduğunuza ve üzerinde çalıştığınız proje türlerine bağlı olacaktır.

Nasıl FX TD Olunur?

FX Teknik Direktörü rolü üst düzey bir pozisyon olarak görülür ve bu nedenle çoğu stüdyo/şirket, FX TD olmadan önce animasyon veya VFX konusunda en az birkaç yıllık deneyime sahip olmanızı gerektirir. Bir FX TD olmak istiyorsanız, başlamak için en iyi yol, animasyon ve VFX sektörlerinde daha düşük pozisyonlarda çalışmak ve buradan yükselmek olmalıdır.

Size gerekli temel becerileri sağlayacak bilgisayar programlama, bilgisayar bilimi veya animasyon gibi ilgili derece kursları vardır. Bu sektördeki çoğu görevde olduğu gibi, çıraklık ve online kurslar da bilginizi genişletmek ve deneyim oluşturmak için iyi bir yoldur. Bunun da ötesinde, potansiyel işverenlere becerilerinizi göstermek için yapabileceğiniz işi sergilemek için bir portföy oluşturmanız çok önemlidir. Ancak, daha önce de belirtildiği gibi, bu üst düzey bir iş, bu yüzden bunun için hemen tecrübe edinmek için çalışin! 

Ayrıca Bakınız: Visual  Effects

Şimdi ajansımıza katılarak oyunculuk dünyasına ilk adımınızı atabilirsiniz. Başvuru için bu bağlantıya tıklayınız. Instagram’dan mesaj göndermek için @aremcastajans adresini kullanın.

Son Gönderiler

  • Teknik Bilgi

Bleach Bypass (Skip Bleach) Nedir? Sinemada Nasıl Kullanılmaktadır?

Bleach Bypass (Skip Bleach), analog sinema döneminde popüler olan ve dramatik etki yaratmak veya görüntüyü…

% gün önce
  • Bilgilendirmeler

Nü (Çıplak) Mankenlik / Modellik Nedir? Nasıl Nü Model Olunur?

Nü (Çıplak) modellik ve mankenlik, kıyafet ve vücut aksesuarları olmadan poz verme durumunu ifade eder.…

% gün önce
  • Genel

Tesettür Mankenliği Nedir? Tesettür Mankeni Başvuru Şartları

Tesettür mankenliği, tesettür giyim tarzına yönelik ürünlerin (türban, şal, tunik, hırka vb.), İslami kurallara uygun…

% gün önce
  • Genel

Taçsız Prenses Oyunculuk Başvurusu – FOX Taçsız Prenses Rol Seçmeleri

Taçsız Prenses dizisi oyunculuk başvurusu ve Taçsız Prenses dizisi rol seçmeleri için ajansımıza başvuru yapabilirsiniz.…

% gün önce
  • Genel

Benim Adım Farah Oyunculuk Başvurusu – FOX Rol Seçmeleri

Benim Adım Farah dizisi oyunculuk başvurusu ve Benim Adım Farah dizisi rol seçmeleri için ajansımıza…

% gün önce
  • Genel

Как Стать Фотомоделью В Турции? Как Получить Вид На Жительство В Турции?

Все задаются вопросом, как стать фотомоделью в стране Турция. Турция имеет большую долю рынка в…

% gün önce