Meslekler

Editör Kimdir? Sinemada Editör Ne İş Yapar? Editor Nasıl Olunur?

Editör Kimdir/Nedir?

Editörler Post Prodüksiyon ekibinde çalışır. Nihai prodüksiyonu oluşturmak için kaydedilmiş çeşitli film, ses ve özel efektleri bir araya getirmekten sorumludurlar. Editörler, film, TV, reklam, müzik videoları ve daha fazlasını içeren çok çeşitli yapımlarda çalışabilir. Bu makalede, Editörün temel sorumluluklarını ve editör olmak için ihtiyaç duyacağınız beceri ve deneyimi tartışacağız.

Genel Sorumluluklar 

Editörler, nihai ürünün beklentileri karşıladığından emin olmak için Direktör ile yakın bir şekilde çalışır. Bazı durumlarda Editörlerin nihai ürün üzerinde yaratıcı girdileri olur, diğerlerinde ise belirli bir brief’i yakından takip etmeleri beklenir. Sorumluluklar üretimden üretime değişiklik gösterecek olsa da, aşağıda bekleyebileceğiniz genel görevleri özetledik.

1. Filmin düzenlenmesi
Herhangi bir çalışmaya başlamadan önce, ham görüntülerin bir araya getirilmesinden ve ardından bir bilgisayara aktarılmasından veya girilmesinden Editör sorumlu olacaktır.

2. Temizleme
Editör ayrıca bir kısa liste veya komut dosyasındaki kaydın kalitesini ve benzerlerini kontrol ederek tüm görüntüleri kontrol eder. Daha sonra hangi görüntülerin tutulacağına ve hangi parçaların atılacağına karar verecekler.

3. Kaba kesim
Düzenleme yazılımını kullanarak, Editör daha sonra çekimleri kesip birleştirecek ve nihayetinde önerilen çekimin kaba bir kesimini oluşturacak ve daha sonra kesin kesimlere ince ayar yapacaktır.

4. Düzenleme
Editör ayrıca resim kalitesini artırmak, grafik, ses ve görsel efektler eklemek için yazılım kullanabilir. Öğeler birleştirildikten sonra, süreklilik hatalarını ve benzerlerini kontrol etmek için görüntüleri kontrol etmek için çok zaman harcayacaklar.

Anahtar beceriler

  • Kişilerarası becerileri
  • Takım içinde iyi çalışabilme
  • Düzenleme yazılımı ve teknikleri konusunda bilgi sahibi
  • Detay için keskin bir göz
  • Baskı altında iyi çalışabilme
  • son derece organize

Ayrıca, televizyon veya film yapımlarında çalışırken bu rolde haftada yaklaşık 50 saat çalışmayı bekleyebilirsiniz. Bu sektördeki çoğu görevde olduğu gibi, çalışma saatleri uzun olabilir ve çoğu zaman olduğu gibi, üretim zaman kısıtlamaları altındayken artması muhtemeldir.

Editor Kimdir Sinemada Editor Ne Is Yapar Editor Nasil Olunur

Nasıl Editör Olunur?

Deneyimi, bu iş rolünü üstlenirken çok değerlidir. Editör olmanın tek bir yolu olmasa da çoğu, Prodüksiyonda Koşucu veya Düzenleme Asistanı gibi küçük bir rolde çalışarak başlar . Coşku ve motivasyonu sergiledikten sonra Yardımcı Editör gibi diğer rollere geçebilirsiniz . Son derece rekabetçi bir endüstri olan bu sektörde, çok önemli kariyer basamaklarına ilk adımı atmak zor olabilir.

Editörlük İçin Eğitim

Bu rolü üstlenirken bir derece gerekli olmasa da, size bir başlangıç ​​sağlayabilir. Ne de olsa, temel bir düzenleme yazılımı anlayışı bu rolde asla yanlış gitmez. Met Film Okulu, Post Prodüksiyon süreci, düzenleme becerileri ve daha fazlası hakkında bilginizi geliştirmenize yardımcı olabilecek bir dizi Post Prodüksiyon kursu sunar. Ayrıca, ödüllü Post Prodüksiyon uzmanları tarafından eğitim alacaksınız. Kursları hakkında daha fazla bilgiyi burada bulabilir veya alternatif olarak aşağıdaki kısa videoyu izleyebilirsiniz.

Son Gönderiler

  • Teknik Bilgi

Bleach Bypass (Skip Bleach) Nedir? Sinemada Nasıl Kullanılmaktadır?

Bleach Bypass (Skip Bleach), analog sinema döneminde popüler olan ve dramatik etki yaratmak veya görüntüyü…

% gün önce
  • Bilgilendirmeler

Nü (Çıplak) Mankenlik / Modellik Nedir? Nasıl Nü Model Olunur?

Nü (Çıplak) modellik ve mankenlik, kıyafet ve vücut aksesuarları olmadan poz verme durumunu ifade eder.…

% gün önce
  • Genel

Tesettür Mankenliği Nedir? Tesettür Mankeni Başvuru Şartları

Tesettür mankenliği, tesettür giyim tarzına yönelik ürünlerin (türban, şal, tunik, hırka vb.), İslami kurallara uygun…

% gün önce
  • Genel

Taçsız Prenses Oyunculuk Başvurusu – FOX Taçsız Prenses Rol Seçmeleri

Taçsız Prenses dizisi oyunculuk başvurusu ve Taçsız Prenses dizisi rol seçmeleri için ajansımıza başvuru yapabilirsiniz.…

% gün önce
  • Genel

Benim Adım Farah Oyunculuk Başvurusu – FOX Rol Seçmeleri

Benim Adım Farah dizisi oyunculuk başvurusu ve Benim Adım Farah dizisi rol seçmeleri için ajansımıza…

% gün önce
  • Genel

Как Стать Фотомоделью В Турции? Как Получить Вид На Жительство В Турции?

Все задаются вопросом, как стать фотомоделью в стране Турция. Турция имеет большую долю рынка в…

% gün önce