Bilgilendirmeler

Devlet Konservatuvarlarına Giriş Şartları Nelerdir?

İtalyancada ‘müziğin yapıldığı yer’ anlamına gelen konservatuar; modern dans, tiyatro, bale, müzik gibi birçok alanda eğitim verilen bir yerdir. Bu eğitimlerden yararlanmak isteyenler için devlet konservatuarları ve özel konservatuarlar olmak üzere iki farklı seçenek bulunmaktadır. Devlet konservatuarında okumak istiyorsanız, gerekli koşulları sağlamanız gerekir. Devlet konservatuarında okumak için önce yükseköğretime giriş sınavında başarılı olunup gerekli puan alındıktan sonra özel yetenek sınavına katılım sağlanır. Başarılı olursanız, eğitim için uygun olabilirsiniz. Ancak konservatuara giriş koşulları üniversiteden üniversiteye farklılık gösterdiğinden, girişten önce üniversiteler ve gereksinimleri hakkında önceden bilgi edinmekte fayda var. Bu şekilde giriş gereksinimlerini tam olarak karşılayabilirsiniz.

Devlet Konservatuarları ve Eğitim

Ülkemizde devlet konservatuarı olarak eğitim veren birçok üniversite bulunmaktadır. Ankara Üniversitesi Devlet Konservatuarı, Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuarı, Sakarya Üniversitesi, Afyon Kocatepe Üniversitesi, Akdeniz Üniversitesi, Bülent Ecevit Üniversitesi, Hacı Bayram Veli Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuarı ve daha niceleri. Ülkenin her yerindeki seçeneklerle istediğiniz üniversiteyi seçebilirsiniz.

Devlet konservatuarı eğitimi bölümlere özel olarak verilmektedir. Bu bölümler arasında müzik, sahne sanatları, çalgı yapımı ve müzikoloji gibi bölümler öne çıkıyor. Müzikoloji bölümünde müzik tarihi hakkında bilgi verilmektedir. Sahne sanatları ise opera, tiyatro, tiyatro, drama, bale, kukla ve gölge oyunu, çağdaş dans gibi türlere ayrılmaktadır.

Devlet Konservatuarları İçin Koşullar

Kayıt olabilmek için 21 yaşında olmanız ve kademeli olarak düzenlenen yetenek sınavını geçmeniz gerekmektedir. Aşamalardan biri olan oyunculuk yetenek sınavında,
Genel puanlama sistemine göre sahne sınavına 20 puan, kulağın ses ve ritmine 10 puan, hareket sınavına 10 puan ve doğaçlama sınavına 20 puan verilir. Bunlar temsilidir ve üniversiteye göre farklılık gösterir. Yetenek sınavının bu özel aşamasını geçmek için öncelikle her yıl yapılan üniversite sınavının 150 puan barajını geçmeniz ve üniversite puan şartlarını sağlamanız gerekir.

Şimdi ajansımıza katılarak oyunculuk dünyasına ilk adımınızı atabilirsiniz. Başvuru için bu bağlantıya tıklayınız. Instagram’dan mesaj göndermek için @aremcastajans adresini kullanın.

Son Gönderiler

  • Teknik Bilgi

Bleach Bypass (Skip Bleach) Nedir? Sinemada Nasıl Kullanılmaktadır?

Bleach Bypass (Skip Bleach), analog sinema döneminde popüler olan ve dramatik etki yaratmak veya görüntüyü…

% gün önce
  • Bilgilendirmeler

Nü (Çıplak) Mankenlik / Modellik Nedir? Nasıl Nü Model Olunur?

Nü (Çıplak) modellik ve mankenlik, kıyafet ve vücut aksesuarları olmadan poz verme durumunu ifade eder.…

% gün önce
  • Genel

Tesettür Mankenliği Nedir? Tesettür Mankeni Başvuru Şartları

Tesettür mankenliği, tesettür giyim tarzına yönelik ürünlerin (türban, şal, tunik, hırka vb.), İslami kurallara uygun…

% gün önce
  • Genel

Taçsız Prenses Oyunculuk Başvurusu – FOX Taçsız Prenses Rol Seçmeleri

Taçsız Prenses dizisi oyunculuk başvurusu ve Taçsız Prenses dizisi rol seçmeleri için ajansımıza başvuru yapabilirsiniz.…

% gün önce
  • Genel

Benim Adım Farah Oyunculuk Başvurusu – FOX Rol Seçmeleri

Benim Adım Farah dizisi oyunculuk başvurusu ve Benim Adım Farah dizisi rol seçmeleri için ajansımıza…

% gün önce
  • Genel

Как Стать Фотомоделью В Турции? Как Получить Вид На Жительство В Турции?

Все задаются вопросом, как стать фотомоделью в стране Турция. Турция имеет большую долю рынка в…

% gün önce